Już 28 listopada w ramach zajęć Klubu Zdrowia w Cieszynie prowadzonego przez lokalną filię Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh) odbędzie się kolejne spotkanie z cyklu Szkoła Zdrowego Gotowania. Tym razem Iwona Deperas, promotor zdrowia i kierownik klubu pokaże, jak przyrządzić pyszną pastę warzywną.
– Próbowaliśmy tego dania na ostatnim spotkaniu klubu zdrowia – opowiada pani Iwona. – Tak wszystkim zasmakowało, że postanowiliśmy pokazać, jak je ugotować.
Pasta warzywna składa się z pora, selera, marchewki i pietruszki. Najpierw część warzyw należy zetrzeć na drobnej tarce. Do duszonego pora wrzucamy starte warzywa oraz cztery łyżki płatków tebi. Do smaku dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz ziołowy i pęczek pietruszki.
Organizatorzy serdecznie zapraszają na warsztaty i degustację, w szczególności smakoszy zdrowej kuchni oraz osoby zainteresowane szlifowaniem zdolności kulinarnych. Początek szkoły gotowania o godz. 17 w Cieszyńskim Ośrodku Kultury „Dom Narodowy”, przy ulicy Rynek 12. Wstęp jest bezpłatny.
Złóż dar na działalność dobroczynną.
Czytaj więcej o klubach zdrowia.
(mp)